banner-seasonal_kitchen

Nantucket Trivia

How savvy are you about Nantucket history?

Test your Island IQ with Nantucket Today’s
10-question trivia game. Get all 10 answers
right and you might want to register for the
Nantucket Historical Association’s History Quiz
Bowl, which takes place in March. If you got too many
wrong, you might want to pick up a copy of “Argument Settlers,” The Inquirer and Mirror’s pocket “history at a glance” book.

1.  THE NANTUCKET GOLF LINKS, LAID OUT IN 1897, WERE LATER KNOWN AS: 


a. Miacomet Golf Club
b. Tupancy Links

c. Sankaty Golf Club
d. Sconset Golf Club

2.  NANTUCKET’S FIRST RADIO STATION HAD CALL LETTERS OF: 


a. WACK
b. WGTF
c. WRZE
d. WMVY

3.  NANTUCKET COTTAGE HOSPITAL WAS ORIGINALLY LOCATED ON: 


a. Lower Orange Street
b. Old South Road

c. West Chester Street
d. Cliff Road

4.  THE MAD HATTER WAS:


a. A millinery shop on Easton Street
b. An apothecary shop on Main Street
c. A restaurant on Easton Street

d. A toy store on Main Street

5.  PEAK GUSTS FROM HURRICANE BOB IN 1991 REACHED: 


a. 102 mph
b. 75 mph
c. 89 mph
d. 117 mph

6.  WORK ON THE STATE ROAD TO SCONSET WAS BEGUN IN:

a. 1900
b. 1911
c. 1894
d. 1899

7. SCHELL’S STEAK HOUSE WAS LOCATED IN THE CURRENT SPOT OF:

a. The Muse

b. Faregrounds

c. The Lobster Trap
d. The SeaGrille

8. MARY P. WALKER, JOHN SULLIVAN AND PAUL RICHARDS WERE ALL:

a. Selectmen

b. School Committee members
c. Principals

d. Planning Board members

9. VOORNEVELD’S, IN THE 1950s, WAS:

a. A grocer

b. A hair salon

c. A florist

d. A women’s clothing store

10. THE SKELETON OF A SPERM WHALE HANGING IN THE WHALING MUSEUM WASHED UP ON THIS BEACH:

a. Dionis

b. Maddequecham
c. Low Beach

d. Coatue

Answer Key: 1-b; 2-b; 3-c; 4-c; 5-a; 6-c; 7-a; 8-c; 9-c; 10-c






Latest issue...

To view the magazine full size, click the image above.